Zbog tačne evidencije korisnika  treba popuniti sva tražena polja.u registracionom obrascu.  Da bi sertifikati bili štampani sa ispravnim podacima  za unos podataka koristiti LATINICA SRB uz upotrebu naših slova (š,đ,č,ć,ž).

Polja sa zvezdicom su obavezna polja za svaku registraciju.

Nakon ispravne registracije dobićete e-mail obaveštenje od administratora online edukacije sa  vašim korisničkim imenom i lozinkom. Ove podatke trebate zapamtiti jer se preko tih pristupnih podataka kasnije možete logovati na platformu i prijavljivati željene kurseve (nije potrebna ponovna registracija)

 

 Ako niste popunili kada ste se registrovali, JMBG i BROJ LICENCE možete popuniti u meniju IZMENI PROFIL ili klikom ovde.

Da bi mogli da prijavite željeni online test morate biti registrovani korisnik.

- Idite na link http://testiranje.suzrs-edukacija.com . Ulogujte se sa Vašim korisničkim imenom I lozinkom .

- Idite na KATALOG KURSEVA

Izaberite online test i pritisnite  prijavi

Na ekranu će se pojaviti poruka:

Time ste završili postupak prijave testa. U narednih 24h očekujte email od strane administratora edukacije sa daljim uputstvima o aktivaciji, načinu edukacije i polaganja testa. 

 

Sva obaveštenja od strane administratora  će stici na e-mail adresu koju ste naveli u registracionom obrascu.

NAPOMENA: Ukoliko u vašem profilu nemate popunjena polja JMBG i BROJ LICENCE nećemo moći da  pošaljemo izveštaj Komori.

Ako niste popunili kada ste se registrovali, JMBG i BROJ LICENCE možete popuniti u meniju IZMENI PROFIL ili klikom ovde. ovde.

5. Popunite uplatnicu kao na slici ispod, uplatite u pošti ili banci i skeniranu pošaljete na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Napomena: Ukoliko niste u mogućnosti da skenirate uplatnicu, možete nas obavestiti o izvršenoj uplati :

-         meilom (u obliku informacije o uplati),- prijava@suzrs-edukacija.com

-         telefonom na broj 011/2636-373.

-         faksom  na broj 011/2639-005

Ukoliko su online testovi besplatni za deo članova SUZRS potrebno je samo uneti broj članske karte SUZRS kao dokaz o članstvu određenoj asocijaciji i online edukacija će biti omogućena .

 Nakon izvršene uplate Vaš nalog za polaganje željenog online testa će biti aktivan najkasnije u  roku od 24h.

Nakon dobijanja obaveštenja  o uspešnoj aktivaciji online edukacije od strane administratora možete pristupiti postupku pripreme i testiranja.

Otvorite stranu  http://www.suzrs-edukacija.com/testiranje ili stranu http://testiranje.suzrs-edukacija.com/

1. Ulogujte se na platformu tako što će te uneti korisničko ime i lozinku koju ste definisali prilikom registracije naloga

Ako ste zaboravili lozinku možete poslati zahtev za izdavanje nove klikom na taster "IZGUBLJENA LOZINKA"

Ukolikop su podaci ispravni pojaviće se nova strana platforme sa nazivima svih aktivnih online testova

Ispod naziva kursa za koji ste prijavili polaganje stajaće opcija :

pritiskom tastera "IDI NA KURS" otvoriće se nova strana platforme: 

Taster "DOKUMENTI" Vam daje pristup literaturi koja je postavljena za proučavanje i pripremu željenog online testa. Literaturu možete proučavati direktno sa servera ili možete preuzeti u svoj računar pa kasnije proučavati.

Veoma bitno: vreme predviđeno za proučavanje literature je 6 sati od momenta  aktivacije prijave za polaganje, odnosno proučavanje literature nesme biti manje od 6 sati . Ne sme se pristupiti polaganju testa ukoliko nije prošlo tih 6 sati za proučavanje testa.

Taster "TESTOVI"Vas upućuje na stranu za početak polaganja testa. Kliknite na naziv željenog testa i dobijete stranu sa tasterom "POČNI TEST"

Bitne informacije:

vreme predviđeno za polaganje testa je 120 minuta. Na radnoj površini testa pojaviće se sat koji će Vas upozoravati na to koliko je vremena ostalo do kraja edukacije.

Nakon isteka tog vremena nećete moći više da se konektujete na test i sva pitanja koja niste rešili smatraće se netačnim.

Rešavanje testa možete prekinuti, izlogovati se i kasnije nastaviti ali sve u okviru tih 12o minuta od početka polaganja.

u toku rešavanja testa možete preskakati pitanja i kasnije se vraćati na njih  

Kada dodjete do poslednjeg pitanja na strani će se pojaviti taster ZAVRŠI TEST.

Ukoliko želite da se vratite nazad i još jednom proverite/promenite  odgovore (ukoliko Vam vreme predviđeno za rešavanje testa to dozvoljava- u okviru 120 min), možete se vratiti pritiskom na taster " prethodno pitanje" ili "sledeće pitanje"

Pritiskom na taster "ZAVRŠI TEST" Vas test se automatski zatvara, Vama daje završnu  informaciju i mogućnost ponovnog logovanja na taj test se blokira, jer se smatra da ste završili proces polaganja.

 

Smatra se da je sa uspehom položen online test ako je procenat uspešnosti preko 60%.

Obaveštenje o uspešnosti  polaganja online testa  pojaviće se nakon završetka online edukacije, a sertifikat će Vam biti poslat  najkasnije     48h nakon polaganja. 

 

Izveštaj nadležnoj Komori i Zdravstvenom savetu Srbije šalje organizator online edukacije na svakih 15 dana od polaganja online testa.

Akreditacija svih online testova važi godinu dana od donišenja  Odluke Zdravstvenog saveta Srbije o akreditaciji.

Online test nemorate polagati odmah po popunjavanju prijave i aktivacije naloga.  

Polaznik koji nije položio prijavljeni online test može ponovo polagati isti test nakon 7 dana od poslednjeg polaganja uz obaveznu ponovnu uplatu i prijavu testa.

Polaznik online edukacije u toku jednog dana može polagati samo jedan test

za sve bliže  informacije možete se obratiti administratoru sajta na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.